1403-09-17 12:37
210
0
92392
سوژه‌های حاشیه‌ساز به حاشیه رفت؛

دانشجویان علمی - کاربردی در متن بازار کار

دانشجویان مهارتی در دانشگاه علمی کاربردی استان گلستان نسبت به سایر دانشگاه‌ها با خیال جمع‌تری به تحصیل مشغول هستند چراکه از مهارتی که فرامی‌گیرند می‌توانند برای خودشان شغل ایجاد کنند و گلیم خود را از آب بیرون بکشند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، ۱۶ آذر هر سال بهانه‌ای برای نشستن پای درددل‌های دانشجویان است، دانشگاه‌هایی که برای شنیدن مطالبات دانشجویی برنامه‌های متعدد دارند که گاه این برنامه‌ها با حواشی همراه می‌شود اما در دانشگاه علمی کاربردی استان گلستان سوژه‌های حاشیه‌ساز به حاشیه رفت.

*دغدغه‌های متفاوت دانشگاه‌های مهارتی گلستان

دانشجویان علمی کاربردی استان گلستان بیشتر به فراگیری مهارت مشغولند تا آینده شغلی آن‌ها با استرس همراه نبوده و نگرانی از این بابت نداشته باشند تا به قول معروف دست‌شان در جیب خودشان باشد.

جنس دغدغه‌های روز دانشجو در این دانشگاه مهارتی با سایر دانشگاه‌ها متفاوت است، جنس مطالبات‌شان هم کمی فرق می‌کرد دانشجویی که هم مادر بود و هم تحصیل می‌کرد از میان جمعیت بلند شد و گفت: کارگاه تولیدی خانگی کوچکی داشتم اما آموزشی ندیده بودم برای همین تصمیم گرفتم وارد دانشگاه شوم تا به صورت تخصصی کارم را ادامه دهم.

بیشتر دانشجویان دغدغه‌شان مهارت‌های تکمیلی و درخواست رشته‌های متنوع کاربردی بود البته در میان این مطالبات تقاضا کردند اساتید باتجربه و دارای سطح علمی بالاتر در دانشگاه استفاده شود.

برخی دانشجویان که در رشته‌های فنی تحصیل می‌کردند انتظار داشتند کارگاه‌های آموزشی منظم‌تر و به‌روزتر باشد و دانشگاه نیز با شهرک‌های صنعتی و کارگاه‌ها ارتباط بگیرد و دانشجویان را معرفی به این مراکز کنند.  

* دانشجویان نقش‌آفرین

قائم مقام رئیس و معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور در حاشیه مراسم بزرگداشت روز دانشجو در گفتگو با خبرنگار «گلستان ما» اظهار کرد: استکبارستیزی و تلاش برای آزادی و استقلال در جامعه وظیفه دانشجو است، وجدان بیدار دانشجویی اجازه نمی‌دهند، این مهم زیر سوال برود.

اصغر کشتکار گفت: روز دانشجو در واقع به خاطر شهادت سه تن از دانشجویانی که برای استقلال این کشور جان خود را از دست دادند به این روز نامگذاری و ماندگار شد.

وی توضیح داد: این جانفشانی برای آزادی و استقلال از سال ۱۳۴۲ شروع و تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس ادامه داشت و در تمام این عرصه‌ها، دانشجویان نقش‌آفرین و محرک اصلی جامعه بوده‌اند.

* مدل جدید حکمرانی آموزشی

قائم مقام رئیس و معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: بعد از پایان جنگ همین دانشجویان بودند که با تمام توان در قالب گروه جهاد سازندگی به بازسازی بخش بزرگی از ویرانی‌های جنگ پرداختند.

کشتکار در خصوص تشکیل دانشگاه علمی کاربردی بیان کرد: در ابتدای سال ۱۳۷۰ شورای انقلاب فرهنگی تصمیم گرفت با هدف ایجاد شغل و توسعه کشوردانشگاه علمی کاربردی را تاسیس کند تا بتواند دانشجو بعد از فارغ التحصیلی کاری انجام دهد و شغل داشته باشد.

وی گفت: تربیت دانشجویان در دانشگاه علمی کابردی به صورت خصوصی انجام می‌شود و دانشجو بعد از اتمام فارغ‌التحصیلی با مهارتی که کسب کرده می‌داند کجا باید کار کند.

قائم مقام رئیس و معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی یک مدل جدید از حکمرانی آموزشی را ارائه کرده است.

* ایجاد ظرفیت‌های جدیدی

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان نیز در حاشیه مراسم بزرگداشت روز دانشجو در گفتگو با خبرنگار «گلستان ما» گفت: سال ۸۶ که دانشگاه علمی کاربردی استان راه‌اندازی شد با هدف ایجاد ظرفیت‌های جدیدی بود تا دانشجویانی پا به عرصه بگذارند تا در کنار علم، مهارت‌آفرینی مورد توجه بیشتری قرار بگیرد و با این رویکرد فعالیت دانشگاه کلید خورد.

حسن خان‌احمدی با بیان اینکه دانشگاه واحد استانی ۱۱ هزار دانشجو در سال‌های ۱۳۹۰ الی ۱۳۹۱ جذب کرد: افزود: این دانشگاه منشاء تحولات خوبی در استان پیرامون آموزش‌های مهارتی، علمی و کاربردی بود.

* علم بر سر سفره مردم می‌آید

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان با برشمردن تمرکز روی شاخص‌های مهارتی دانشگاه تصریح کرد: ما ادعای تولید علم نداریم، ادعای انتقال تولید علم که توسط دانشگاه‌های تراز اول کشور انجام می‌شود را هم نداریم بلکه معتقد هستیم در قبال علمی که فرهیختگان کشور در دانشگاه‌های تراز اول تولید کردند و در یک رقابت علمی با کشورهای دیگر کار می‌کنند که بسیار لازم و ضروری است بتوانیم مهارت و شغلی ایجاد کنیم.

خان‌احمدی با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی ایجاد شده تا علم را بر سر سفره مردم بیاورد، بیان کرد: این دانشگاه با این رویکرد که باری از دوش جامعه علمی بردارد و با ایجاد اشتغال‌های دانش‌بنیان و اشتغال مبتنی بر مهارت در جامعه ایفای نقش کند فارغ‌التحصیلانی را تحویل داد و اکنون نیز مشغول به کار شدند، این افتخار و کارنامه ما است.

وی گفت: از سال ۸۶ تاکنون دانشگاه علمی کاربردی فراز و نشیب‌های زیادی را طی کرده است اگرچه در ابتدای راه به عنوان آخرین استان کشور بود اما توانست پله‌های ترقی را طی کرده و به اندازه‌ای رشد کند که دانشگاه پیام‌نور در حالیکه ۱۸ هزار دانشجو داشت بتواند ۱۲ هزار دانشجو جذب کند و منشاء تحولات خوبی شد.

*مهارت‎‌آفرینی مزیت طلایی

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان ابراز امیدواری کرد که با راهبردهای جدید، انگیزه‌ای در بین اساتید ایجاد شود و همین مسیر با سرعت قابل قبول و با توسعه علمی کاربردی به سمت رشته‌های نو و جدید پیش برود تا دوباره این دانشگاه بتواند همچنان منشاء اثر باشد.

خان‌احمدی؛ یکی از مزیت‌های طلایی دانشگاه را مهارت‎‌آفرینی دانست و گفت: با تلفیق علم و مهارت می‌توان راه‌های پیشرفت را سریعتر طی کرد.

خبرنگار: زهره رجبی

انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.